Medovníčky snehuliačikovia

Medovníčky pre deti do škôlky na meniny pre moju dcéru, aby však toho cukru nebolo priveľa, zabalíme aj nejaké to sušené jabĺčko. V uzatvorenom balíčku udržia prijateľnú vlhkosť a medovník pekne zmäkne a bude dookola rozvoniavať.

Suroviny na medovníkové cesto:  

– 500 g polohrubej múky

– 250 g práškového cukru

– 50 g masla (iný tuk na pečenie)

– 3 vajíčka

– 3 lyžice roztopeného medu

– 1 balíček korenia na medovníčky

– 1 prášok do pečiva

 

Suroviny na bielkovú polevu:  

– 1 bielok

– 150-170 g práškového cukru

– 1 lyžička Maizeny

– rôzne potravinárske farby

 

Pracovný postup:

 

  1. Vo väčšej miske zmiešame všetky sypké suroviny hladkú múku, práškový cukor, balíček korenia na medovníčky a prášok do pečiva.
  2. Do takto premiešanej sypkej hmoty pridáme ostatné ingrediencie ako med, vajíčka a roztopené maslo. Cesto dáme aspoň 24 hodín odpočívať do chladničky. Po odpočinutí cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 – 5 mm a povykrajujeme rôzne tvary. Pečieme na papieri v predhriatej rúre na 170 °C 5-10 min. Po upečení necháme medovníčky na rovnej ploche dobre vychladiť. Takto upečené medovníky môžeme ľubovoľne ozdobiť, stačí aj namočiť jednu polovičku do čokolády tmavej alebo svetlej, alebo spojiť lekvárom dva rovnaké tvary.
  3. Cukrovú glazúru si rozdelíme na niekoľko časti a zafarbíme  rôznymi farbami. Medovníčky rôzne zafarbíme. Po zaschnutí spodnej vrstvy ešte prirobíme očká, nos, klobúk a  pridáme šál. Zdobiť môžeme rôzne.

Galéria:

 

 

 

 

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *