Ananásová torta-ananas cake

http//www.instagram.com/kreativnepecenie/

Milujem stromy, teraz keď jeden po druhom začínajú kvitnúť je to balzam pre oči a dušu. Tá vôňa kvetu a zvuk bzukotu včiel v bielych kvetoch stromu má vie vždy povzniesť na duši. Choďte do prírody, užívajte si jeden druhého, počúvajte spev vtákov a keď vám už bude dlho, upečte si so mnou ananásovú dobrotu.

Ingrediencie na korpus: (tortový korpus o Ø 22 cm)

– 6 vajíčok (vajíčka veľkosti „M“)

– 3 lyžice hladkej múky

– 3 lyžíc kryštálového cukru

 

Mascarpone krém:

– 250 g mascarpone

– 250 g tvaroh jemný

– 200 g bielej čokolády

– 250 ml 33 % smotany na šľahanie

– 1,5 lyžice krému Olé, alebo zlatý klas bez varenia

 

+ ananásový kompót veľký, ovocie použijeme do mascarpone krému, šťavu z ananásového kompótu použijeme do maslového krému na poťahovanie.

 

Ingrediencie na maslový krém:

– 250 g povoleného masla

– 1 vanilkový puding

– 250 ml šťavy z ananásového kompótu

– 80 g práškového cukru

 

+ zelené a žlté potravinárske farbivo

 

Na zdobenie a dokončenie:

-makrónky, jedlé kvety

 

Pracovný postup:

Svetlý korpus:

  1. Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom do peny. Keď je už vyšľahaná pena, postupne po jednom zašľaháme žĺtky. Nakoniec jemne vmiešame múku, varechou. Nešľaháme. Cesto nalejeme do tortovej formy, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry, ktorú sme si predhriali na 180°C. Po vložení formy do rúry, teplotu znížime na 150°C a pečieme približne hodinu. Po vychladení odstránime papier a piškótový korpus necháme na mriežke vychladnúť. Korpus rozdelíme na 3 rovnaké diely.

Mascarpone krém:

  1. Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha. V druhej nádobe si zmiešame syr mascarpone a jemný tvaroh, ktorý vmiešame do vyšľahanej šľahačky po lyžiciach. Pridáme ešte vlažnú, roztopenú čokoládu a šľaháme. Niekedy sa stane, že sa mi podarí taký tuhý krém, že nie je potrebné ani pridávať krém Olé, poprípade Zlatý klas bez varenia. Ak je, ale krém riedky pridajte 1,5 lyžice. Celá dávka krému slúži len na plnenie korpusov. Upečený a vychladený korpus natrieme krémom, položíme kúsky ananásu, zakryjeme ďalšou vrstvou krému. Vrstvu opakujeme. Tortu dáme schladiť do chladničky.

 

Biely maslový krém na poťahovanie:

  1. Maslo vyšľaháme dopenista spolu s práškovým cukrom. Z ananásovej šťavy a pudingu si uvaríme stredne hustú kašu, ktorú mierne vychladenú vmiešame do masla. Poriadne vyšľaháme. Rozdelíme na tri diely a zafarbíme. Tortu obtiahneme krémom, vrch ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Poukladáme makrónky, kvietky a podávame ku horúcej káve poriadne vychladenú.

Galéria:

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *