Mini tekvicové ruže – Mini pumpkin cakes

Keď som dopiekla tekvicové rezy, http://www.kreativnepecenie.com/2017/08/tekvicove-rezy/, tak som si povedala a zároveň aj Vám sľúbila, že tento rok ešte jeden receptík z tekvice dáme 😃. Myslím, že práve nastalo to obdobie a ja som si pripravila rovnako jednoduchý, na chuťové bunky výrazný koláčik alebo skôr povedané či napísané 😉 mini koláčiky. Tekvíc sa nám urodilo požehnane, niekoľko sme posunuli ďalej susedom a pár kúskov sa nám ešte kotúľa na balkóne. Je možné, že ešte do vianoc si niektorý tekvicový koláč upečieme, ale ako vidím už v obchodoch začína príprava na vianoce. Na to zimné pečenie sa teším asi najviac a už sa neviem dočkať tých nových receptov a fotiek, ale to som už preskočila. Tekvicové minikoláčiky som piekla v silikónovej forme, ku ktorej som sa dostala čisto náhodou. Pri sťahovaní si ju zabudla pôvodná majiteľka, tak som ju vyskúšala. Musím sa priznať, že zo začiatku som nebola z takej formy nadšená, ale môj predsudok sa rázne zmenil po vyklopení prvých koláčikov. Boli krásne, na formu sa nelepili a po vychladení šikovne vonku povyskakovali…. Veď posúďte sami….🍂🌰

Suroviny na cesto:  na množstvo 20 ks 

– 330 g hladkej preosiatej múky

– 1 lyžička prášku do pečiva

– 1 lyžička sódy

– 1 lyžička soli

– 2 lyžičky mletej škorice

– ½ lyžičky muškátového orecha

– 1 lyžička mletého zázvoru

– ½ lyžičky mletých klinčekov

– 300 g kryštálového cukru

– 150 ml rastlinného oleja

– 4 celé veľké vajíčka, veľkosti „L“

– 500 g najemno nastrúhaná tekvica

– 100 ml mlieka

– 100 g slnečnicových semienok

 

+ silikónová forma na muffiny

 

Pracovný postup:

  1. Vo veľkej miske zmiešame všetky sypké suroviny a to, preosiatu hladkú múku + prášok do pečiva + sódu + soľ + mletú škoricu + muškátový orech + mletý zázvor + mleté klinčeky + kryštálový cukor a v neposlednom rade slnečnicové semienka. Všetko dobre premiešame.
  2. Stredne veľkú tekvicu očistíme a najemno ju nastrúhame. Pridáme do nej 4 veľké vajíčka, rastlinný olej a mlieko.
  3. Nakoniec všetko spojíme, sypké suroviny s mokrými.
  4. Silikónovú formu som si ešte pre istotu natrela tukom, a nalievala cesto , 1 cm od vrchu som nechala priestor ešte na „rast“ cesta.
  5. Koláčiky pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180°C približne 30 min., poprípade dlhšie. Je dobre ich nechať vo forme vychladnúť, aby sa nám pekné vyklopili.

 

 

 

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *