Maľované veľkonočné vajíčka-Easter Egg cakes ideas

Minule som si tak sentimentálne zaspomínala, ako to ten čas rýchlo beží. Akoby to bolo len včera, čo som na svoj blog dala svoj prvý recept a začínala som s piatimi sledovateľmi (moje super susedy a kamarátky).Teraz sa z toho vykľula pekná komunita a mňa najviac teší sledovanosť a podpora od Vás všetkých. Tento týždeň som dostala chuť maľovať, tak som si povedala, že na Veľkú noc sa patrí dať niečo veselé a farebné, niečo, čo sa páči hlavne deťom. Moja štvorročná dcéra Lucka žije Veľkou nocou už vyše týždňa, pretože veľkonočné prestierania a dekorácie sa nám povaľujú v každom kúte. Myslím, že na svojich prvých kupačov bude dostatočne pripravená. Ako cesto som vybrala jednoduché piškótové bez váženia a krém maslový citrónový. Záležalo mi na tom, aby som ho pripravila zo surovín, ktoré na citrónový krém patria, bez pridania citrónovej arómy a pridania kyseliny citrónovej na okyslenie. Zdobenie trendové- podľa mňa veľmi jednoduché „guličkové“.

Suroviny na piškótové cesto:

– 4 vajcia veľkosti „L“

– 4 lyžice kryštálového cukru

– 4 lyžice polohrubej múky

– ½ prášku do pečiva

– štipka soli

– papier na pečenie

 

Suroviny na citrónový krém:  

– ½ balíčka citrónového pudingového prášku (ak nemáte citrónový postačí vanilkový)

– 125 g masla

– 200 ml mlieka

– 4 lyžice práškového cukru

– šťava z dvoch citrónov

 

Na dokončenie a dozdobenie:

– vykrajovačka v tvare vajíčka vysoká 8 cm, široká 5 cm

– ja som použila na zdobenie maľovanú Smartflex Flower hmotu, kľudne postačí jemné potretie krémom a posypanie farebnými cukríkmi.

 

Pracovný postup:

  1. Oddelíme si žĺtka od bielok. V miske si zmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva. Elektrickým šľahačom si vyšľaháme žĺtka s dvoma lyžicami kryštálového cukru. Z bielok a z dvoch ďalších lyžíc kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Nakoniec všetko zľahka premiešame. Cesto vylejeme na plech, vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre, ktorú sme si predhriali na teplotu 180° C, po vložení plechu teplotu znížime na 150° C a voľne pečieme. Pečieme okolo 10-15 min. Takto upečený plát, necháme oddýchnuť do druhého dňa a vykrajujeme kovovou vykrajovačkou vajíčka. Ja som dokopy povykrajovala 24 vajíčok. Na jedno vajíčko potrebujeme dva kusy.

  1. Z pudingového prášku a mlieka si uvaríme puding. Maslo vyšľaháme spolu s práškovým cukrom do peny. Vychladenú pudingovú masu a šťavu z citrónov postupne zašľahávame do masla. Na plnenie vykrojených vajíčok som použila okrúhlu špičku. Po naplnení zľahka priložíme druhú polovicu a dozdobíme.

Galéria:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *