Príšerky z medovníkového cesta

…Nuž ďalší školský..škôlkársky rok sa blíži ku koncu.  Niektorí drobci postupujú do vyšších tried a predškoláci vhupnú čoskoro do školských lavíc. 🎨📏📐✏Detičky sa tešia hlavne na prázdniny a voľný čas, kedy si pooddychujú od svojích každodenných povinností.👦👧Aj my s Luckou sa veľmi tešíme, ale skôr, ako sa rozlúčime s pani učiteľkami a spolužiakmi, tak im necháme malú spomienku. Malé veselé príšerky, na ktoré som použila medovníkové cesto s jablkovým pyré. 🙈🙉🙊Recept je už nahodený v kategórii „medovníčky – medovníčky bez vajíčka “ pre tých čo sa nechce hľadať recept píšem ešte raz.

Suroviny na medovníkové cesto:  

– 800 g hladkej múky

– 280 g práškového cukru

– 200 g tuku na pečenie

– 4 lyžice roztopeného medu

– 1 balíček korenia na perníčky

– 2 1yžičky sódy bikarbóny

– 300 ml jablkového pyré (ak nemáte doma pripravené jablkové pyré, stačí rozvariť 2 väčšie jabĺčka a najemno rozmixovať)

 

Suroviny na bielkovú polevu:  

– 4 bielka

– 600 g práškového cukru

– 4 lyžičky kukuričného škrobu

– rôzne potravinárske farby

Je to množstvo, ktoré som použila na zdobenie všetkých medovníčkov. Väčšinou si vymiešam glazúru zo 150 g práškového cukru, jedného bielka a jednej lyžičky kukuričného škrobu. Rozdelím na dve polovice a hocijako zafarbím, ak sa hmota minie urobím si ďalšiu a zafarbím inou farbou.

Pracovný postup:

  1. Vo väčšej miske zmiešame všetky sypké suroviny hladkú múku, práškový cukor, balíček korenia na perníčky a sódu bikarbónu.
  2. Do takto premiešanej sypkej hmoty pridáme ostatné ingrediencie ako med, jablkové pyré, povolený tuk na pečenie. Cesto dáme aspoň 24 hodín odpočívať do chladničky. Po odpočinutí cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 – 5 mm a povykrajujeme koláčiky. Pečieme na papieri v predhriatej rúre na 180 °C 5-10 min. Po upečení necháme perníčky na rovnej ploche dobre vychladiť. Takto upečené medovníky môžeme ľubovoľne ozdobiť.

Galéria:

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *