Pusinky

Jednoduché snehové pusinky, pri ktorých nepotrebujete liať ani horúci cukor, ani žiadne šľahanie nad parou. Pripravené expresne a mne vždy vyjdú fantastický. Zdobím s nimi torty, koláče alebo len tak na rýchly konzum. Ak chcete, aby boli farebné stačí trošku farby, pre mňa sú najkrajšie takto snehovo biele.

Ingrediencie: ( použila som na dva veľké plechy 38×32 cm )

– 4 bielky

– 150 g kryštálového cukru

– 50 g práškového cukru

– štipka soli

 

Pracovný postup:

 

  1. Oddelíme si žĺtka od bielok tak, aby sa nedostalo ani kúsok žĺtka. Ja na šľahanie používam bielky izbovej teploty to znamená, že ak sa rozhodnem poobede robiť pusinky už ráno si pripravím bielky do misky.
  2. Bielky šľaháme so štipkou soli do nie príliš pevného snehu. Od polovice šľahania pomaly po lyžiciach pridávame kryštálový cukor a šľaháme do pevnej lesklej peny. Šľaháme nepretržite na stredných otáčkach mixéra. Nesmie sa prestať šľahať lebo nám pena „zredne“. Šľaháme dovtedy kým je sneh tak tuhý, že sa dá sním zdobiť. Nakoniec ešte prisypem zvyšných 50 g práškového cukru a 2-3 minúty ešte šľaháme.
  3. Bielkovou penou si naplníme zdobiace vrecko a kladieme pusinky na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie. Pusinky je najlepšie dávať do trúby naraz, aby miska so zvyšným snehom nezostala na stole. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme-sušíme pri teplote 100°C hodinu. Každá pec pečie inak, preto je potrebné brať do úvahu poznatky a skúsenosti s vlastnou rúrou.

Galéria:

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *