Trubičkový macko s mascarpone, bielou čokoládou a ovocím

Táák sme sa tešili, že nás tie choroby míňajú, ale už dostihli aj nás. Najlepšia domáca medicína je pre mňa varená cibuľa.😡 Cibuľku pekne narežem, zalejem troškou vody a dám na pec do bodu varu. Tuhú hmotu rozmixujem s banánom🍌🍌 a dieťa nič nepocíti, cibuľovú vodu prilievam do čaju. 🍵Ešte že som stihla napiecť a nafotiť koláč pri tom všetkom skôr, tak som sa trošku aspoň povenovala písaniu receptov. 📝Pri tomto recepte mi išlo všetko nejako ťažko, od vymyslenia nápadu na tortu, 🎂 potom nákupov, fotenie a zase som si musela dať prestávku, tak na 2-3 dni. 😳 Uležať v hlave a pokračovať. Dopísaním receptu na blog a jeho publikovaním púšťam z hlavy a začínam sa zapodievať novým receptom.😀🔝🕚💯

Ingrediencie na svetlý korpus: Upiekla som 3 tortové korpusy o Ø 22 cm , každý jeden korpus som piekla samostatne a z nasledovného množstva:

– 3 vajíčka (vajíčka veľkosti „M“)

– 3 lyžice hladkej múky

– 3 lyžice kryštálového cukru

 

Mascarpone krém:

– 250 g mascarpone

– 250 g tvaroh jemný

– 200 g bielej čokolády

– 250 ml 33 % smotany na šľahanie

– 1,5 lyžice krému Olé, alebo zlatý klas bez varenia

 

+ rôzne drobné ovocie, použila som čučoriedky a granátové jablko. Výber je na vás. Čučoriedok som použila 250 g, hrsť jadierok z granátového jablka.

 

Ingrediencie na biely maslový krém:

– ½ vanilkového pudingu

– 150 ml plnotučného mlieka

– 80 g práškového cukru

– 125 g povoleného masla

 

Na zdobenie a dokončenie:

– 840 g kakaových trubičiek (3 balenia trubičiek, 1 ks je 280 g)

– malé ružičky z domácej mliečnej modelovacej hmoty: (ružičky urobené z celého množstva – 250 g plus-mínus nejaký gram)

6 lyžíc sušeného odtučneného mlieka

   – 6 lyžíc preosiateho práškového cukru

   – 1 lyžica maizeny

   – 1 lyžica bielka

   – kúsok Cery

   – mandľová aróma a voda na riedenie + farbivá

– čierna, biela, ružová a modrá hmota na poťahovanie

– ozdobná stuha

 

Pracovný postup:

Svetlý korpus:

  1. Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom do peny. Keď je už vyšľahaná pena, postupne po jednom zašľaháme žĺtky. Nakoniec jemne vmiešame múku, varechou. Nešľaháme. Cesto nalejeme do tortovej formy, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry, ktorú sme si predhriali na 180°C. Po vložení formy do rúry, teplotu znížime na 150°C a pečieme približne 30 min. Po vychladení odstránime papier a piškótový korpus necháme na mriežke vychladnúť. Upečieme tri korpusy.

Mascarpone krém:

  1. Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha. V druhej nádobe si zmiešame syr mascarpone a jemný tvaroh, ktorý vmiešame do vyšľahanej šľahačky po lyžiciach. Pridáme ešte vlažnú, roztopenú čokoládu a šľaháme. Niekedy sa stane, že sa mi podarí taký tuhý krém, že nie je potrebné ani pridávať krém Olé, poprípade Zlatý klas bez varenia. Ak je, ale krém riedky pridajte 1,5 lyžice. Celá dávka krému slúži len na plnenie korpusov. Upečený a vychladený korpus natrieme krémom, položíme ovocie, zakryjeme ďalšou vrstvou krému.

Vrstvu opakujeme.

Biely maslový krém na poťahovanie:

  1. Maslo vyšľaháme dopenista spolu s práškovým cukrom. Z mlieka a pudingu si uvaríme stredne hustú kašu, ktorú mierne vychladenú vmiešame do masla. Poriadne vyšľaháme. Tenkú vrstvu krému natrieme na vrch torty, zvyšok použijeme na boky.

Dokončenie a zdobenie:

  1. Trubičky podávame po okraji torty. Na vrch si modrou modelovacou hmotou naznačíme okraj, kde budú ústa a nos, a kde som naukladala najsvetlejšie ružičky. Je dobré, ak sa táto časť hlavy výrazne odlišuje od zvyšku. Ružovou hmotou naznačíme nos, čiernou ústa. Na prázdne miesta poukladáme zvyšok ružičiek, vytvoríme oči. Dozdobíme stužkou po obvode torty.

Galéria:

 

 

 

 

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *