Kakaové linecké

Opäť som dostala nutkanie pohrať sa s lineckým pečivom. Recepty na linecké jahodové, klasické nájdete u mňa v kategórii – LINECKÉ. Kakaové je niečo nové, ktoré som ešte ani raz nikde nepublikovala. V jednom veľkom obchodnom reťazci som natrafila na tieto milé húsky, neodolala som a hneď bolo jasné, z akého cesta budú. Recept mám od svojej mamky, je overený a niekoľko krát v našej rodine vyskúšaný. Teším sa na vaše e-maily, fotočky a všetko čo ma vždy od vás poteší.

Ingrediencie na cesto: (3 plechy)  

– 300 g hladkej múky

– 35 g kakaa (ja som mala kakao Extra Dark, preto je také tmavé)

– 200 g tuk na pečenie

– 100 g práškový cukor

– ½ prášku do pečiva

– 1 žĺtko

– štipka soli

 

Na dokončenie a dozdobenie:

– vykrajovátka, stužky, zbytky látok 🙂

– lekvár na spájanie

 

Pracovný postup:

  1. V miske si spojíme tuk na pečenie spolu s práškovým cukrom a žĺtkom. Tieto tri suroviny si vareškou premiešame, stačí len do „spojenia“.
  2. Do väčšej misky si preosejeme hladkú múku, pridáme štipku soli, prášok do pečiva a kakao. Všetky sypké suroviny premiešame.
  3. Nakoniec všetky ingrediencie spolu zmiešame v hladké cesto a dáme odpočívať do chladničky. Najlepšie do druhého dňa. Na druhý deň si na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto a vytláčame alebo vykrajujeme rôzne tvary. Vykrojené koláčiky poukladáme na papier na pečenie a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 150° C okolo 10 min. U kakaového cesta je to ťažšie rozoznať kedy je upečené, treba vystihnúť ten správny moment. Koláčiky po upečení rôzne ozdobíme.

Galéria:

 

 

 

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *