Veľkonočná torta so zvieratkami – Easter animal cake

Efekt za málo peňazí dosiahneme s malým množstvom marcipánovej hmoty, ktorej dáme tvar rôznych malých zvieratiek. Ja som si pripravila len kúsok mliečnej modelovacej hmoty, ktorú som si zafarbila do rôznych farebných variácii. Na modelovanie som si pomohla kovovými formičkami, ktoré sú pôvodne určené  na výrobu čokoládových figúrok. Rozkošné malé kuriatka, zajačiky a veselé veľkonočné vajíčko by nemali chýbať na žiadnom veľkonočnom stole a ani na tej dnešnej tortičke, ktorú vám chcem predstaviť :-). Veselá detská veľkonočná torta je hotová rýchlo a určite vyčarí úsmev na tvárach všetkých vinšovníkov.

 

Zloženie:

1 dávka ananásovej plnky

1/2 dávka vanilkovej plnky

 K tomu:

– farebné guľôčky, farebný cukrový máčik

– potravinárske farbivo rôznych farieb

– kovové formičky so zvieracími motívmi

– hobliny z bielej čokolády (cca 150g)

-150 g mliečnej modelovacej hmoty, alebo rôzna hmota na modelovanie

– marcipán na bočné obtiahnutie

Korpusy:

Upečieme jeden svetlý korpus z 5 vajec o priemere 22 cm.  Korpus prerežeme na 3 rovnaké  časti.

Na zdobenie:

Z 3 lyžíc sušeného mlieka, z 3 lyžíc práškového cukru, 1 lyžičky vaječného bielka, pol lyžice maizeny, kúsku cery, pár kvapiek vody a mandľovej arómy si pripravýme mliečnu modelovaciu hmotu. Takto pripravenú surovinu porozdeľujeme na niekoľko časti, ktoré zafarbíme rôznymi farbami. Potom ich vtláčame do formičiek, vyklopíme a dozdobíme.

Spôsob prípravy:

Korpus rozrežeme na 3 rovnaké časti a naplníme ich ananásovým krémom pomedzi ktorý sme podávali kúsky z ananásového kompótu. Vrch torty pretrieme základným krémom, a bok oblepíme marcipánom, ktorý sme prifarbili do zelena. Tortu rozdelíme na pravidelne trojuholníky. Dozdobíme figúrkami a pestrofarebnými cukríkmi. Nakoniec tortu položíme na tanier a spodok spolu s vrchom obsypeme čokoládovými hoblinami podľa obrázka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *