Torta s lúčnymi kvietkami-Wildflower cake

Tortička s lúčnymi kvetmi jednoduchá na prípravu s použitím formičky patchwork cutters – divé maky, ku tomu fialové zvončeky a biele margarétky. Normálne by som si ani nevedela predstaviť pracovať na tortičke s témou lúčne kvety bez divých makov. Mne sa páčia aj kvety maku siateho, tak som si povedala, že tento rok si ho určite nasejem aj na záhradku aby som mala makovice. Tie sú naozaj krásne na dekoráciu a po vysušení ich možno aj krásne nastriekať do rôznych farieb. Akurát budú pripravené na jesennú výzdobu. My máme doma radi aj makové koláče a už sa neviem dočkať na pár receptov z krásneho čerstvého voňavého maku. Lúčne kvietky naberajú svoj trend a zdobia sa nimi svadobné kytice, šaty a členky do vlasov. Mne sú tieto kvietky veľmi blízke, pretože moja mamka sa vydávala vo svadobných šatách s ručne vyšívanými lúčnymi kvetmi a bola to veru rarita. Tortička bola banánovo čokoládová s celkovou hmotnosťou 6,5 kg. Na poťahovanie som použila marcipán, nie bielu poťahovaciu hmotu, pretože mi prišla príliš „umelo biela“ a to sa mi ku tomu nehodilo. Ale je to na Vás :-).

Zloženie:

Plnka:                                                                                 

3 dávky banánovej plnky  (spodný korpus)

1/2 dávky jahodovej plnky (vrchný korpus)

1/2 dávky základnej, vanilkovej na vonkajšie zdobenie

K tomu:  

– gélové farby: žltá farba (Golden Yellow), zelená (Leaf Green), fialová farba (Violet), červená farba (Red-Red)

– vykrajovačky kvietok (margarétky), hviezdička (zvončeky)

– patchwork cutter – Divý mak (poppy)

– 1kg originál marcipánová hmota (na poťahovanie)

– Smartflex hmota na kvietky

– trubičky na zdobenie č.18 (okraj zdobený na veľkom korpuse), č.106 (okraj zdobený na malom korpuse)

– formička na lístky

– čierna sugar paste

Korpusy:

Okrúhly podstavec pozostáva z 2 svetlých a 2 tmavých korpusov, jeden korpus upečený z 5 vajec veľkosti „M“ upečený v tortovej forme o priemere 28 cm. Na spodnú časť torty sme teda použili 20 vajec. Vrchná časť torty je z 2 svetlých a 1 tmavého korpusu. Každý korpus upečený z 3 vajec veľkosti „M“ v tortovej forme o priemere 22 cm. Na hornú časť torty sme teda použili 9 vajec.

Pracovný postup:

Spodnú časť torty tvoria veľké okrúhle korpusy upečené v tortovej forme o priemere 28 cm. Dva svetlé a dva tmavé korpusy sú naplnené banánovou plnkou a na banánovú plnku sme dokopy použili 3 veľké banány. Krémom vyrovnáme boky a dáme do chladničky. Vrchnú časť torty tvoria dva svetlé-vanilkové korpusy a jeden tmavý-kakaový korpus, ktoré sme naplnili jahodovou plnkou. Ja som si najprv obtiahla a ozdobila spodný korpus. Marcipánovú hmotu som vyvaľkala na hrúbku 4 mm a obtiahla len bok, pretože na vrch bolo zbytočne dávať. Na marcipán som potom kládla čerstvo vykrojené zo Smartflex hmoty kvety. V ďalšom postupe som na ozdobenú spodnú časť položila dobre vychladenú malú tortu. Tú som celú obtiahla marcipánom a celú tortu dozdobila základným-vanilkovým krémom, ktorý som si zľahka prifarbila do zelena. Dozdobíme kvietkami.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *