Tortička pre mamičku narodeninová

Tento týždeň sa niesol v narodeninových oslavách. Tortička pre mamičku bola určená na oslavu krásnych okrúhlych narodenín a s celkovou hmotnosťou 5 kg určite potešila prítomných hostí. Vo sviežich ovocných plnkách sa niesol duch tejto ľahkej ovocnej torty. Základ zdobenia je v tradičnom cifrovaní s klasickou špičkou doplnená s ružami z mliečnej modelovacej hmoty. Spodný korpus ananásový, stredný jahodový a vrchný svieži citrónový. Po veľmi dlhej dobe som sa opäť vrátila ku krému kde namiesto práškového cukru som použila kryštálový a veľmi sa mi to v týchto teplých dňoch oplatilo. Krém je neporovnanteľne pevnejší, lesklejší a sa tak netopí. Nevýhoda spočíva iba v dlhšom šľahaní, takže je to na úkor času :-).

Zloženie:

Plnka:                                                                                 

1 dávka ananásovej plnky  (spodný korpus)

1 dávka jahodovej plnky (stredný korpus)

1 dávka základnej, vanilkovej na vonkajšie zdobenie a naplnenie vrchného poschodia

K tomu:  

– gélové farby: červená farba (Red-Red), zelená farba

– zlaté cukríky

– drevené špajle

– floristická páska

– 1kg hmota na poťahovanie

– mliečna modelovacia hmota

– trubičky na zdobenie č.17 (zdobenie po okrajoch), č.4 (mriežky na strednom korpuse)

– formička na srdiečka

– zlaté trblietka na písmenka

Pracovný postup pri príprave ozdôb:

Z 3 lyžíc sušeného mlieka, 3 lyžíc práškového cukru, 1 lyžičky vaječného bielka, pol lyžice maizeny, kúsku cery, pár kvapiek vody a mandľovej arómy si vymodelujeme hmotu. Hmotu si rozdelíme na niekoľko časti a rôzne ich zafarbíme. Vymodelujeme si:

3 veľké biele ruže

6 svetlo ružových pukov a niekoľko malých ružičiek

5 kvetov mramorového vzhľadu

5 srdiečok

5 veľkých červených ruží

ku tomu niekoľko lístkov

trojuholníčky s písmenkami

Drevené špajle navzájom o seba spojíme floristickou páskou. Z mliečnej modelovacej hmoty si vymodelujeme trojuholníky, vzadu spravíme očko, cez ktoré prevedieme šnúrku a navlečieme ich ako korálky. Písmenka a malé srdiečka nalepíme pomocou vaječného bielka.

 

Korpusy:

Na spodnú časť torty použijeme 1 vanilkový a 1 kakaový korpus, každý z 5 vajec, upečené v okrúhlej tortovej forme o priemere 28 cm.

Na strednú časť torty 2 svetlé a 1 tmavý korpus v atip. forme, každý korpus upečený zo 4 vajec.

Vrchné posledné poschodie, upečené len z 2 vajíčok v malej forme.

Spodnú časť torty tvoria veľké okrúhle korpusy upečené v tortovej forme o priemere 28 cm. Jeden svetlý a jeden tmavý korpus sú naplnené ananásovou plnkou. Krémom vyrovnáme boky a dáme do chladničky. Strednú časť torty tvoria dva vanilkové a jeden kakaový korpus, ktoré sme naplnili jahodovou plnkou. Nakoniec som vyrovnala boky a dala do chladničky.Horný najmenší korpus som rozdelila na dve polovice, zo základného – vanilkového krému som trošku odobrala a ochutila citrónovou šťavou. Všetky tri korpusy po dôkladnou schladení, som položila na seba a obtiahla hmotou. Nakoniec ozdobíme krémom a položíme ozdoby.

 

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *