Trojfarebné kokosové guľky,coconuttrufflers

Nepamätám si, či som počas svojho dvojročného blogovania robila tak jednoduchý recept ako je tento. Jednoduché kokosové guľky z pár ingrediencii namiešané v jednej miske. Ale práve jednoduchosť takýchto receptov má svoje prvé miesto pri pečení, kedy musíme upiecť viac koláčikov v predstihu. Okrem pečenia a písania receptov na blog sa už zamestnávam aj pečením medovníkov. Minulý rok som začala so skladaním krabičiek, tento rok by som chcela mať viac balíčkov, ale všetko to bude závisieť aj od okolnosti. Doteraz sme sa trochu pasovali aj s chorobami, ale nejako sme to ustálili. Choroba však všetko spomalí, priority idú inde a všetky plány narušené. Dnes sa vytešujem z môjho nového receptu, nezabudnite a určite ho vyskúšajte, aj ako súčasť vianočného pečenia. Cesto je namiešané v dobrom pomere, takže sa sním môžete vyhrať a vyskúšať aj iné tvary a variácie ako guľky. Ak máte väčšie rodiny doporučujem zdvojnásobiť dávku.

Ingrediencie na kokosovú hmotu:

– 1 konzerva Salka

– 250 g strúhaného kokosu + kokos na obaľovanie

– 3 lyžice práškového cukru

– 5 lyžíc sušeného mlieka

 

+ červená potravinárska farba, kakao

 

Pracovný postup:

 

  1. V miske zmiešame všetky sypké suroviny, pridáme konzervu Salka a všetko pekne premiešame. Rozdelíme na 3 časti. Do jednej pridáme veľmi malé množstvo červenej farby (iba na prifarbenie do ružova) do druhej lyžičku kakaa a poslednú tretiu časť necháme bielu.
  2. Najprv si pripravíme ružovú vrstvu. Z ružovej hmoty si rukami vytvarujeme malé guličky, ktoré si dáme do mrazničky zamraziť-zatuhnúť. Guličky robte skôr menšie, ja som ich robila s Ø do 1 cm. Z tmavej hmoty si kúsok odoberieme, v rukách vytvarujeme malú „placku“, do ktorej vložíme guličku a zabalíme. Nakoniec takto pridáme poslednú bielu vrstvu.
  3. Obalíme v kokose a skladujeme v chladničke.

Galéria:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *