Linecké pudingové koláčiky

S receptom som sa počas svojho pečenia stretla niekoľko krát a vždy som si povedala, že teraz ho už musím vyskúšať. Tento týždeň sa predstava stala realitou a včera som sa pustila do veľkého pečenia. Cesto som si pripravila deň dopredu, takže bolo krásne oddýchnuté a nádherne voňalo po jahodách, nakoľko som použila jahodový puding. Jediné mínus celého receptu je veľká krehkosť koláčikov, treba sa mať na pozore pri každej manipulácii a zaobchádzať s nimi ako v „bavlnke“. Mne tento recept určite vyhovuje a ešte sa s ním stretneme lebo už teraz mám v hlave ďalší nápad:-). Na trhu sú pudingy rôznych príchuti, stačí len obmeniť  za iný banánový, malinový a máte príchuť, ktorá vám najviac vyhovuje. Cesto je sfarbené len veľmi jemne, ak však chcete koláčiky upiecť na detskú oslavu možno cesto prifarbiť pár kvapkami potravinárskej farby, stačí len 2-3 kvapky. Ak používate prírodné farbivá je to recept na sušienkové keksy bez konkurencie.

Ingrediencie na pudingové cesto: (2-3 plechy)  

– 300 g hladkej múky

– 2 balíčky jahodového pudingu (môže byť aj iný banánový, malinový)

– 200 g Hera

– 100 g práškový cukor

– ½ prášku do pečiva

– 1 vaječné žĺtko

– štipka soli

Na dokončenie a dozdobenie:

– rôzne pečiatky a vykrajovačky

 

Pracovný postup:

  1. V miske si spojíme tuk na pečenie, v našom prípade je to Hera spolu s práškovým cukrom a žĺtkom. Tieto tri suroviny si vareškou premiešame, stačí len do „spojenia“.
  2. Do väčšej misky si preosejeme hladkú múku, pridáme štipku soli, prášok do pečiva a dva pudingy. Všetky sypké suroviny premiešame.
  3. Nakoniec všetky ingrediencie spolu zmiešame v hladké cesto a dáme odpočívať do chladničky. Najlepšie do druhého dňa. Na druhý deň si na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto a vytláčame alebo vykrajujeme rôzne tvary. Ja som koláčiky kládla priamo na plech, nepoužívala som papier na pečenie, nakoľko cesto je dosť tukové. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 150° C okolo 5-7 min. Koláčiky som stále sledovala, aby neboli hnedé, upečené sú vtedy ak sú minimálne po okrajoch zhnednuté. Skladujeme v uzatvorenej dóze.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *