Mango-Kokosová torta, Mango and Coconut cake-Tropical kiss cake

Mango, exotické, sladučké a výživné ovocie, ktoré si už vie nájsť to svoje miesto na našom stole v podobe sviežich šalátov, koláčov, kokteilov, sorbetov a rôznych mangových nápojov. Častejšie ho u nás dostať v obchode skôr nezrelé ako zrelé, ale stačí mu 3 a viac dni a môžeme konzumovať. Treba hlavne prekonať to obtiažne šúpanie, ktoré asi väčšinou z nás odrádza a exotiku máme raz dva na stole. Mangu sa taktiež hovorí, ako o ovocí kráse, kvôli svojím regeneračným účinkom a množstvu priaznivých vitamínov, by sme si ho mohli dopriať tak často, ako je to možné. Tak teda šup- šup rýchlo niečo ukuchtiť zo sladučkého manga a ešte nezabudnite najlepšie sa kombinuje s kokosom a ananásom.

Ingrediencie na svetlý korpus: forma s Ø 22 cm, rozrezávať budeme na 3 časti

– 6 vajíčok veľkosti „L“

– 6 lyžíc hladkej múky

– 6 lyžíc kryštálového cukru

– ½ prášku do pečiva

– štipka soli

Ingrediencie na kokosovú plnku:

– 250 g masla

– 400 ml mlieka

– 6 lyžíc kryštálového cukru

– 40 g kukuričný škrob (nie puding, aby bola plnka pekná biela)

– 150 g kokos strúhaný sušený

 

 

Ingrediencie na mangové želé:

– 1 zrelé mango

– voda

– cukrárske želé

 

Na dokončenie a dozdobenie:

-kvietky a lístky fialky

-kokosové guľky

-kvietky z modelovacej hmoty

 

Pracovný postup:

Korpus:

  1. Múku preosejeme do misky, zmiešame s práškom do pečiva a štipkou soli.
  2. Oddelíme si bielka od žĺtok. Z bielok a cukru si vyšľaháme tuhý lesklý sneh, do ktorého po jednom za stále šľahania pridávame žĺtka. Nakoniec ručne len zľahka zapracujeme  preosiatu hladkú múku zmiešanú s práškom do pečiva a štipkou soli.
  3. Cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 150° C približne hodinu. Po upečení korpus necháme vychladnúť na mriežke. S takto upečeným korpusom ja vždy pracujem až na druhý deň. Korpus je dosť vysoký, takže ho prekrojíme na tri rovnaké diely, ktoré budeme plniť krémom.

Krém:

  1. Z kukuričného škrobu a z mlieka si uvaríme puding. Necháme vychladiť. Maslo vyšľaháme spolu s kryštálovým cukrom do peny. Vychladenú pudingovú masu postupne zašľahávame do masla. Vznikne tak krásny ľahučký biely krém, z ktorého si odoberieme jednu štvrtinku. Tá štvrtinka krému nám poslúži na konečne zdobenie a ako podklad pod mangovým želé. Do krému, tak nakoniec zapracujeme kokos. Ešte raz dobre vymiešame a plníme. Krém si je potrebné rozdeliť tak, aby sa torta rovnomerne naplnila a nakoniec aj krémom celá torta potiahla. (okrem časti kde budeme nalievať mango želé, tam použijeme hladký krém z odobratej časti). Naplnenú tortu dáme poriadne vychladiť do chladničky. Za ten čas si pripravíme mango želé.

Mango želé:

  1. Jedno veľké zrelé, mäkké mango ošúpeme, nakrájame na kocky a s pridaním vody rozmixujeme. Množstvo vody som dala toľko, aby som mala dokopy 500 ml tekutej mangovej masy. Potom som už postupovala podľa návodu na obale pri príprave cukrárenského želé, tzn., že všetko som dala variť s pridaním želé v prášku do varu a variť potom ešte 1 minútu. Tu som cukor nepridávala. Z papiera na pečenie som si vystrihla dlhé pásy, vysoké aspoň 5 cm a upevnila ich po celom obvode torty. Je dobré pevne upevniť, aby sa mango želé nezlialo, poprípade neroztrhlo papier. Korpus pod želé som natenko natrela krémom a opatrne nalievala. Naliate ovocné želé som nechala postáť na stole, radšej s ním nehýbať. Po pol hodine opäť šup do chladničky.

Konečné zdobenie:

6. Tak toto je najkrajšia časť pečenia. Zdobenie. To si tak dokážem vychutááááť…..:-). Hladkým zvyšným krémom už môžeme zdobiť podľa vlastnej fantázii, vymýšľať rôzne cifry. Nakoniec položíme kvety, tie by nemali chýbať na žiadnej torte.

Galéria:

 

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *